Meer veiligheid voor professionele bestuurders !

Voor deze editie van Truck & Transport 2011 stelt Rauwers de laatste nieuwe technologieën voor inzake veiligheid op de weg; preventie is immers de belangrijkste troef van beheerders van wagenparken.
U kunt deze toestellen leren kennen door ter plaatse een demonstratie aan te vragen en de video’s te bekijken die voortdurend herhaald worden.
Drink een glaasje en proef van de lekkernijen in de centrale lounge.

DriveSafe-bgEcoDrive
Het zogenaamde rustig rijden (smooth driving) dankzij EcoDrive en de ‘SAFIR-copiloot’ aan boord van touringcars en bussen zorgt voor een verhoogde veiligheid van de passagiers en de bestuurder. Deze nieuwe rijstijl zorgt voor een aanzienlijke brandstofbesparing (tot wel 15%!) en respecteert het milieu dankzij de beperking van de CO2-uitstoot.

Alcolock
Er worden 5 toestellen op het salon gepresenteerd voor gebruik op het werk (vrachtwagenbestuurders, werven, instellingen, ondernemingen, enz.).
Alcolock V3 (antistart alcoholtester), DriveSafe (draagbare alcoholtester), Alert J5 (mobiele alcoholtester), Alcoscan (alcoholdetector zonder mondstuk), Alcolab (vaste alcoholtester).

DLD (Remote Download Device):
De snelheidsgegevens worden zonder problemen overgedragen, aangezien het verzenden van de gegevens van het massageheugen en de bestuurderskaart via GPRS gebeurt. Automatisch en beveiligd.

MiX DriveTime
Deze gloednieuwe software die samen met het DLD (Remote Dowload Device) gebruikt wordt, zorgt voor een superefficiënte verwerking van de snelheidsgegevens. De software geeft een uiterst duidelijk overzicht van de reeds verstreken wettelijke werktijd en de nog beschikbare werktijd.

MobilEye
Aan boord van het voertuig gemonteerd, is deze veelzijdige gevarendetector een copiloot die werkelijk onmisbaar is voor uw wagenpark. Dankzij de nieuwste technologie waarschuwt MobilEye de bestuurder voor risico’s bij het rijden: overschrijden van de witte lijn of afwezigheid van wegmarkeringen op de genomen weg, afstand tussen het voorliggende en eigen voertuig, nabijheid van voetgangers, fietsers, motorrijders of obstakels, natte en gladde wegen, enz…

Licht- en geluidsignalisatie
De lichtbalken, zwaailichten, bakenlichten, sirenes enz. worden uitgestald in de stand en bestaan grotendeels uit led-technologie.